Selecteer pagina

Fantastisch wielerweekend op tv!

Fantastisch wielerweekend op tv!

Giro d'Italia 100

30-31 mei 2009
Het afgelopen weekend was het als wielerliefhebber genieten met de Giro d’Italia en de Ronde van België op tv. Zeker als je ook nog fan bent van het Rabobank-wielerteam. Als medewerker van deze bank houd ik de prestaties van de oranje-blauwe mannen nauwlettend in de gaten.
Denis Menchov was de afgelopen drie weken de sterkste in de Giro. Vele aanvallen van de nummer twee in de eindstand, Danilo Di Luca, wist hij te weerstaan. Dit leverde heerlijke televisiebeelden op met het prachtige Italiaanse landschap als decor. Maar dan de slotdag met de tijdrit van 14,4 kilometer door Rome…
Een verslag: Menchov heeft 20 seconden voorsprong op Di Luca. Na de start begint het te regenen, het vettige parcours wordt nog gladder dan het al was. Di Luca neemt een snelle start en pakt vijf seconden op Menchov! Menchov slaat echter snel terug en buigt de achterstand om in een voorsprong van veertien seconden! Niets aan de hand. Menchov kan niet meer verliezen, hij rijdt met twee vingers in de neus naar de eindzege, maar dan… Menchov valt! De schrik sloeg ook mij om het lijf en het gevoel was meteen dat alles verloren was voor de Rus. Na wat vloeken en zenuwachtig door de huiskamer te hebben gelopen, zie ik dat Menchov door een supersnelle reactie van een mechanieker weer op weg is geholpen en wint hij toch nog met 41 seconden voorsprong op Di Luca de Giro! Wat een ontknoping. Niks geen rustig ritje langs al die ouwe zooi in Rome! Nee, spektakel tot de laatste gereden meter en “Menchov re del Giro”!
Oja, Lars Boom won ook nog even de Ronde van België. Als dat geen gebak wordt morgen…

Hier zijn in het kort de mooie beelden:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=BaCpwR8G0hw]

Over de auteur

5 Comments

 1. Marc

  En heb je gebak gehad?
  Oh ja, toch vind ik als Nederlander/Hankenaar de overwinning van Lars Boom nog mooier dan die van Denis Menchov.

 2. Ronald

  Hee Marc, helaas natuurlijk geen gebak, wel een poster van Denis in de bankhal… De overwinning van Boom was ook super, was ik zeker net zo blij om, maar het verhaal van Menchov, met wat er gebeurde in die slotrit.. dat was geweldig om te zien. Groet, Ronald

 3. Wouter Boons

  Hoi Ronald

  Mooie verslagen over de wedstrijden van rkc en over de giro. Ik heb volgend jaar een seizoen kaart van rkc samen met me vriendin. Dus dat wordt dan heerlijk samen voetbal kijken. We gaan ook nog twee weekenden naar liverpool voor het voetbal. Hoe gaat het bij de rabobank?

  Groetjes wouter (VCS)

 4. Ronald

  Hee Wouter! Wij gaan elkaar dan tegen komen bij RKC. Volgend jaar met Willem II kom ik zeker weer langs. Fijn dat er weer twee derby’s bij zijn gekomen tussen Waalwijk en Tilburg!
  Bij de Rabobank gaat alles goed, de camera’s werken nog steeds! 🙂
  Liverpool blijft voor mij ook een droomclub om te bezoeken, hoop dat het ervan komt. Kan ik er een mooi verslag van maken. Ik hou de voetbalreizensite in de gaten!
  Oja, een “Sportsfeer-verslag” van je ervaringen in Liverpool zijn welkom bij mij hoor!
  Groet, Ronald

 5. Wouter Boons

  Hee Ronald Ik heb nog foto’s en filmpje van liverpool in het stadion. Ik zal dan wel een verslagen maken maar ik moet nog wel denken hoe ik het zal vertellen wat ik nog allemaal weet. De eerste keer dat ik naar liverpool ging is al drie jaar geleden en de eerste keer blijft altijd het leukste. gr wouter

Sportsfeer op Twitter

Sportsfeer op Instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.