Selecteer pagina

Grote Prijs van Brabant Rosmalen 12 november 2016

Grote Prijs van Brabant Rosmalen 12 november 2016

Het weekend van elf, twaalf en dertien november stond in het Nederlandse wielerland in het teken van de wereldbeker baanwielrennen en het Wielerpassie Festival. Ik was aanwezig bij laatstgenoemde. Een waar festival rondom onze prachtige wielersport van drie dagen op het voormalige Autotron-terrein te Rosmalen. Ik bezocht zonder bijrijder (Hankenaar.nl Marc koos uiteraard voor het baanwielrennen) op zaterdag het Wielerfestival. Op deze dag werd namelijk de veldrit GP van Brabant verreden en die wilde ik graag zien!

Voordat ik het crossparcours kon betreden, kon ik niet om een interessante wielerbeurs heen. Verschillende fietsmerken presenteerden hun glanzende paradepaardjes, (mijn favoriete) Schaal Sels toonde in foto’s hun prachtige koers, Team Roompot verkocht er kleding, de rensters van RaboLiv probeerde hun overgebleven materiaal aan de man en vrouw te brengen en meer wielergerelateerde ondernemers waren aanwezig. Oja, Kwaremontbier werd er uiteraard ook geschonken.
In de hal was ook het podium ingericht voor de huldiging van de winnaars van de verschillende wedstrijden. Erg chique en mooi allemaal voor de met modder besmeurde coureurs.

dames-1-gp-brabant-2016

Na het rondstruinen over de beurs bekeek ik eerst de cross bij de dames. Het parcours slingerde, na de start op het asfalt, over een grasveld. Verder moesten de deelnemers een aantal kunstmatige bultjes, een passage door het bos en een pittige zandstrook overwinnen. Een pittig rondje. Zonder een grote voorsprong te nemen domineerde Sophie de Boer deze race van begin tot eind. Maud Kaptheijns en Manon Bakker moesten genoegen nemen met de overige twee podiumplaatsen.

dames-5-gp-brabant-2016-podium

Na de huldiging bij de dames was het tijd voor de Elite en Beloften-renners. Ook hier maakte de topfavoriet de verwachtingen volledig waar. Mathieu van der Poel nam de kop na de start en stond deze ogenschijnlijk heel eenvoudig niet meer af. Eenvoudig is winnen uiteraard nooit, maar met de tegenstand van deze cross had “het fenomeen” totaal geen moeite. Het was genieten om de Nederlandse kampioen aan het werk te zien. Zijn techniek in bochten is echt subliem. Er is een duidelijk verschil met zijn collega crossers.
Corné van Kessel en Joris Nieuwenhuis kwamen in de laatste twee ronden nog wel sterk opzetten, maar dit bleek achteraf te komen door een loszittend schoenplaatje bij Van der Poel. Maakte hem dus ook niets uit om te winnen…

elite-beloften-11-gp-brabant-2016-vdp

elite-beloften-16-gp-brabant-2016-podium

Met Mathieu van der Poel als winnaar was de organisatie dik tevreden natuurlijk. Dat mogen ze ook zijn over het Wielerfestival. Gewoon een erg leuk evenement voor de wielerfan. Daar moet je bij zijn. Op vrijdagavond is er bovendien nog het wielergala met de onthulling van de beste wielrenner en wielrenster van het jaar. Op zondag ook nog een veldtoertocht.  Een evenement dat alleen maar kan groeien de komende jaren. Ik ga er nog vaak terugkeren, dat weet ik zeker!

Meer foto’s staan op mijn Flickr-account en ze zijn HIER te vinden!

Uitslagen:
Dames: 1. Sophie de Boer (Enschede) 2. Maud Kaptheijns (Westerhoven) 3. Manon Bakker (Swifterbant) 4. Karen Verherstraeten (België) 5. Loes Sels (Gierle, Bel) 6. Bianca van den Hoek (Bussum) 7. Inge van der Heijden (Schaijk) 8. Lindy van Anrooij (Kapelle, Bel) 9. Fleur Nagengast (Beilen) 10. Monique van de Ree (Zundert).
Elite-Beloften: 1. Mathieu van der Poel (Kapellen) 2. Corné van Kessel (Herentals) 3. Joris Nieuwenhuis (Zelhem) 4. Wietse Bosmans (Kalmthout, Bel) 5. Dieter Vanthourenhout (België) 6. Daan Soete (Bel) 7. Twan van den Brand (Volkel) 8. David van der Poel (Kapellen) 9. Maik van der Heijden (Schaijk).

Over de auteur

Sportsfeer op Twitter

Sportsfeer op Instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.