Selecteer pagina

NK tijdrijden Zaltbommel 27 augustus 2009

NK tijdrijden Zaltbommel 27 augustus 2009

Het Nederlands kampioenschap tijdrijden werd dit jaar weer eens gehouden in Zaltbommel. Althans daar was de start- en finishlijn getrokken.

Na een dagje winkelen in Eindhoven (weer twee mooie wielerboeken gekocht) had ik nog voldoende energie over. Ben toen maar meteen doorgereden naar het mooie dorpje Zuilichem om de doorkomst van de deelnemers van het dames- en elite-NK te bekijken. Op de Waaldijk passeerden daar om de minuut de dappere strijd(st)ers tegen het uurwerk.

Bij de dames was het zowaar eens niet Marianne Vos die op het podium stond. De gouden medaille werd dit jaar opgehaald door winnares Regina Bruins, Kirsten Wild pakte het zilver en Ellen van Dijk nam het brons mee naar huis. Vos eindigde als vierde. Ook weleens leuk…

Bij de mannen had de uitslag een zeer hoog Rabobank-gehalte. De jongens van “de bank voor al uw bankzaken” namen de plaatsen één tot en met zeven en plaats negen in beslag. Stef Clement was de beste van allen en pakte zijn derde nationale titel in het tijdrijden. Hij werkte de 44,8 kilometer af in 52.38 minuten. Nu ben ik eens gaan rekenen, maar dan heeft hij het ongelofelijk hoge gemiddelde van 50.9 kilometer per uur weggetrapt. Netjes van deze geboren Tilburger!

Maar ere wie ere toekomt, daarom hieronder de door mij gemaakte foto’s van de tijdrijdende winnende Rabo’s!

Uitslagen:
Dames: 1. Regina Bruins 2. Kirsten Wild 3. Ellen van Dijk 4. Marianne Vos 5. Vera Koedoder 6. Loes Gunnewijk 7. Mirjam Melchers 8. Iris Slappendel 9. Chantal Blaak 10. Annemiek van Vleuten.
Elite: 1. Stef Clement 2. Koos Moerenhout 3. Rick Flens 4. Joost Pothuma 5. Maarten Tjallingii 6. Tom Stamsnijder 7. Jos van Emden 8. Niki Terpstra 9. Kai Reus 10. Sander Oostlander.

Over de auteur

6 Comments

 1. wiekie

  Weer mooi verslag met steeds betere foto’s.Vooral van de winnaar.

 2. Yvette

  Ja inderdaad, de foto’s worden steeds mooier! Goed gedaan!

 3. Ballie

  Goed bezig jongen!! Die foto’s zijn om te kwijlen… Super!!

 4. Ronald zelf

  nou nou… Ik doe mijn best, maar deze complimenten…. Bedankt vrienden en vriendinnen!
  Ik was vandaag bij de Vuelta en ik zag die echte fotografen op de motor in de koers. Dat blijft voor mij toch een droom om dat eens mee te maken. Dan heb je pas foto’s! Ik blijf dromen…

 5. Oscarito

  Ronald,
  ziet er weer top uit maat, vooral de foto’s waarbij je de renner en de naam van de renner op de auto in beeld hebt. Klasse!

 6. stef clement

  Hoi Ronald,

  via mijn vader heb ik de link naar je web-log ontvangen. Heel leuk om eens rond te kijken en complimenten voor de “losse” maar toch professionele manier hoe jij de site onderhoudt en invult! Een aanrader voor de liefhebbers. Ik kom zeker nog eens langs! groeten Stef

Sportsfeer op Twitter

Sportsfeer op Instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.