Selecteer pagina

NK Veldrijden Hilvarenbeek 13 januari 2013

NK Veldrijden Hilvarenbeek 13 januari 2013

Afgelopen december had ik met Rijan plannen gemaakt om de crossen van Essen of Loenhout te bezoeken. Maar het weerbeeld met extreem veel regen besloot ons thuis te blijven. Afgelopen zondag was het ongeveer nul graden, maar stralend weer en dus konden we eindelijk naar onze helden op de crossfiets gaan kijken. Baby Rens werd keurig ondergebracht bij oma in Moerdijk en zo kon ik met Rijan, schoonvader Anton en Marc naar het NK Veldrijden op de Beekse Bergen te Hilvarenbeek. Het was er best wel koud. Gelukkig was de wielersport weer hartverwarmend!

NKVeldrijden2013

We zagen een zéér spannende strijd bij de Beloften. Deze categorie kende ook de meeste favorieten en die toonden maar al te graag aan het rood-wit-blauw te willen veroveren. Met name Corné van Kessel en de Rabo-talenten Mike Teunissen, Gert-Jan Bosman, Michiel van der Heijden, Emiel Dolfsma en Stan Godrie openden sterk. David van der Poel van de Belgische BKCP-ploeg had geen beste start, maar herstelde zich goed in de loop van de wedstrijd. Eén voor één haalde hij zijn tegenstanders in en baande zich een weg naar de kop. Ook een demarage van Van Kessel beantwoorde hij in de finale en zo flitste hij naar de tweede kampioenentrui voor de familie Van der Poel op deze zondag. In de ochtend had zijn broertje Mathieu al gewonnen bij de Junioren. Geen verrassing, want Mathieu wint iedere wedstrijd waaraan hij deelneemt. Met de toch wel onverwachte overwinning van David was het dus dubbel feest in de camper!

NK Veldrijden 2013 1

Over de cross bij de dames kunnen we kort zijn. Wereld-, Olympisch- en Nationaal kampioene in alles wat trappers en een stuur heeft oftewel Marianne Vos won eenvoudig ook deze titel. Sanne van Paasen bood nog even tegenstand, maar al snel was ook zij verslagen door Vos, die zich in de buurt van het safaripark natuurlijk zeer in haar element voelde… Sabrina Stultiens werd op gepaste afstand derde. Rijan en Anton zagen het einde van damescross niet, want half bevroren hadden ze de feesttent opgezocht om weer op temperatuur te komen. Marc en ik lieten de dames natuurlijk niet in de kou staan…

NK Veldrijden 2013 dames podium

De wedstrijd bij de Elite was vooraf al bestempeld als de strijd der Larsen. Titelverdediger (laatste zes jaar) Lars Boom tegen het grootste crosstalent van Nederland Lars van der Haar oftewel de nummer twee van de Ronde van Hank 2012!
Lars Boom heeft deze winter slechts anderhalve cross gereden en vooral op de weg getraind en Van der Haar was wel gewoon de gehele winter met zijn fiets in de blubber te vinden. Vanwege de vrieskou was het parcours keihard geworden in de aanloop naar het NK. Dit was in het voordeel van de handige technische Van der Haar. Even was er nog de strijd met drie man voorop, want ook Thijs van Amerongen deed sterk mee. Echter na een kwartier wedstrijd zette Van der Haar aan en liet hij zijn concurenten achter. Meter bij meter bouwde hij zijn voorsprong uit en liet er geen twijfel over wie de sterkste crosser van Nederland is op dit moment. Boom schudde aan de boom en reed weg bij Van Amerongen en zo werden de podiumplaatsen bepaald. Nadat Lars van der Haar als winnaar de finishlijn passeerde liepen wij in bevroren toestand terug naar de auto. Een gezellige middag veldrijden zat erop en gelukkig hebben we de foto’s nog…

NK Veldrijden 2013 elite Lars van der Haar 1

Uitslagen:
Beloften: 1. David van der Poel 2. Corné van Kessel 3. Mike Teunissen 4. Gert-Jan Bosman 5. Michiel van der Heijden 6. Emiel Dolfsma 7. Tijmen Eising 8. Stan Godrie 9. Tim Ariesen 10. Koen Weijers.
Dames: 1. Marianne Vos 2. Sanne van Paasen 3. Sabrina Stultiens 4. Annefleur Kalvenhaar 5. Arenda Grimberg 6. Reza Hormes 7.  Karen Brouwer 8. Bianca van den Hoek 9. Lucinda Brand 10. Veerle Goossens.
Elite: 1. Lars van der Haar 2. Lars Boom 3. Thijs van Amerongen 4. Twan van den Brand 5. Thijs Al 6. Micki van Empel 7. Patrick van Leeuwen 8. Eddy van Ijzendoorn 9. Mitchell Huenders 10. Niels Wubben.

Over de auteur

Sportsfeer op Twitter

Sportsfeer op Instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.