Selecteer pagina

Prima wielerjaar 2017 voor Sportsfeer!

Prima wielerjaar 2017 voor Sportsfeer!

In 2017 kreeg ik dankzij mijn voormalige werkgever opeens een zee aan vrije tijd! Op 31 december 2016 werd ik namelijk een boventallige medewerker van de Rabobank-organisatie. Het bedrijf stopte dus niet alleen met sponsoring van de landelijke wielersport, maar ook na meer dan eenentwintig jaren trouwe dienst was ik niet meer nodig. Triest, maar zo gaat dat tegenwoordig. Uitbesteden van werkzaamheden, reorganiseren en besparingen zorgden voor het verdwijnen van mijn taken bij de bank.

Gelukkig was er een goed sociaal plan waardoor ik tien maanden de tijd kreeg om een nieuwe baan te vinden en twee opleidingen succesvol af te ronden. Er bleef naast de grote zoektocht naar een droombaan ook nog eens veel vrije tijd over! Tijd om te genieten van mijn zoontje Rens, zelf te fietsen en om veel wielerkoersen te bezoeken. Dat heb ik dan ook maar gedaan… Op Sportsfeer staan al verschillende verslagen van bezoekjes aan koersen als Gent-Wevelgem (in actie voor Team Sunweb met bidons en wielen op de Kemmelberg!), Baloise Belgium TourSter ZLM Toer, Binck Bank Tour en de Schaal Sels.

Het bezoeken van wielerkoersen vind ik geweldig. Terwijl je geniet van prachtige topsport, kom je op veel verschillende mooie plaatsen in Nederland en over de grens. Waar ben ik zoal nog meer geweest behalve de eerder genoemde koersen? Het is toch mijn eigen website, dus ik ga ze gewoon even voor u opsommen…
Ik was als verkeersregelaar actief bij de Houtse Linies, Altena Biesboschronde, Midden-Brabant Poort Omloop en de Ronde van Midden-Brabant. Ik organiseerde zelf de 64e Ronde van Hank en ging naar de criteriums in Nieuwendijk, Mechelen (Zuid-Limburg), Raamsdonksveer en Oosterhout.

Dan waren er nog uitstapjes naar de cyclocross van Rucphen, Scheldeprijs Schoten, Profronde van Made, 7-Dorpenomloop Aalburg, Tour de France, Tour de Wallonië, Profronde van Zevenbergen, Veenendaal-Veenendaal Classic, Omloop van het Houtland, Sluitingsprijs Putte-Kapellen en de cross om de G.P. van Brabant tijdens het Wielerpassie-festival te Rosmalen. Een mooi rijtje toch wel!

Het bezoek aan de Tour in Henri-Chapelle was leuk met mijn vader en moeder. Eerst lekker in de zon, maar daarna toch zo’n anderhalf uur in de stortregen wachten op Froome en co!  Veenendaal-Veendaal bekeek ik ook met mijn vader en moeder en Rens was ook gezellig mee. Bovenop de prachtige Emmapiramide op de Hoge Veluwe kregen we het grootse onweer van het jaar over ons heen! Je moet er wat voor over hebben om koers te zien. Gent-Wevelgem beleefde ik dus als bidonaangever voor Team Sunweb, maar het bezoek aan de Omloop van het Houtland in het Belgische Lichtervelde was ook zeker een hoogtepunt.

Ik mocht een dag mee in koers met de mannen van de Shimano neutrale service. Een bijzondere ervaring om in die bekende blauwe Skoda’s achter een kopgroep aan te rijden en zo de koers te beleven vanaf de eerste rang. Kippenvel om in de finale de drie dappere vluchters alles te zien geven om voorop te blijven. Roompot-renner Brian van Goethem gaven we nog een gelletje met suikers aan, zodat hij de finale soepel doorkwam. Helaas waren het net te weinig suikers om te kunnen winnen…

Het wegseizoen sloot  ik af in Putte-Kapellen. Mijn vader en ik hadden de fietsen achterop de auto gezet en zo konden we de koers op een ideale manier volgen. De ronde lopen was anders iets te gek geweest, maar op de fiets reden we gezellig samen de ronde en dat leverde een topdag op!

Op 9 december is het weer tijd om een mooie cross te bezoeken. Samen met wielervrienden “Hankenaar.nl” Marc en Jan-Willem heb ik een supportersvereniging voor veldrijder Ryan Kamp opgericht. Met een groep van 33 fans van Ryan en de cross gaan we met de bus op pad naar Essen. Gaat zeker te weten een mooie dag worden! Een verslag op Sportsfeer zal dan zeker volgen!

Zo mag ik dus zeggen dat het wielerjaar 2017 voor uw Sportsfeer-verslaggever zeer geslaagd was! Nu snel een nieuwe baan en daardoor weer minder vrije tijd, zoals het eigenlijk hoort… Maar in de vrije uurtjes op naar de koers! Zeker weten.

MIJN FOTO’S VAN DE VERSCHILLENDE KOERSEN, KUN JE HIER VINDEN.

Uitslagen bezochte koersen:
Cross Rucphen: 1. Lars van der Haar 2. Jim Aernouts (Bel) 3. Stan Godrie.
Scheldeprijs Schoten: 1. Marcel Kittel (Dui) 2. Elia Viviani (Ita) 3. Nacer Bouhanni (Fra).
Profronde van Made: 1. Sebastian Langeveld 2. Mathieu van der Poel 3. Pim Ligthart.
7-Dorpenomloop Aalburg: 1. Marianne Vos 2. Moniek Tenniglo 3. Demi de Jong.
2e rit Tour de France (Düsseldorf-Luik): 1. Marcel Kittel (Dui) 2. Arnaud Démare (Fra) 3. André Greipel (Dui)
2e rit Tour de Wallonië: 1. Jasper de Buyst (Bel) 2. Michale Morkov (Den) 3. Justin Jules (Fra).
Profronde van Zevenbergen: 1. Primoz Roglic (Slo) 2. Wilco Kelderman 3. Mathieu van der Poel.
Veenendaal-Veenendaal Classic: 1. Luka Mezgec (Slo) 2. Wouter Wippert 3. Moreno Hofland.
Omloop van het Houtland: 1. Tom de Vriendt (Bel) 2. Maarten Wynants (Bel) 3. Brian van Goethem.
Sluitingsprijs Putte-Kapellen: 1. Arvid de Kleijn 2. Coen Vermeltfoort 3. Timothy Dupont (Bel).
G.P. van Brabant Rosmalen: 1. Mathieu van der Poel 2. Toon Aerts (Bel) 3. Corné van Kessel.

Over de auteur

Sportsfeer op Twitter

Sportsfeer op Instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.