Selecteer pagina

Proloog Ster Elektrotoer 17 juni 2009

Proloog Ster Elektrotoer 17 juni 2009

Woensdag 17 juni werd in Gemert de proloog verreden van de Ster Elektrotoer. Deze wedstrijd wordt voor een aantal renners gezien als een van de laatste opwarmers voor de Tour de France. Anderen gebruiken de koers om zich klaar te stomen voor de nationale kampioenschappen die wereldwijd worden gehouden op 28 juni. Namens Sportsfeer wilde ik graag bij de proloog present zijn om ook wat Tourkoorts op te doen. De immer gewaardeerde website Hankenaar.nl stuurde Marc mee en bf-one.com werd vertegenwoordigd door Baanwacht Willy. Bovendien was ex-Hankenaar en nu “Limburger” Angelo met zijn schoonvader aanwezig. Ook gezellig!

Sportsfeer warm rijden

Na aankomst in het gezellige Gemert gingen we eerst even een kijkje nemen bij de teambussen. De vroege starters reden zich al warm op de “rollen”. Ook de held van onze Zuiderburen, Tommeke Boonen, kwamen we daar tegen. Boonen is niet blij, want hij mag waarschijnlijk niet naar Frankrijk afreizen om in Monaco aan de Tour te beginnen. Het verhaal van het snuifje coke na iets te uitbundig stappen is bekend, toch? Je mag ook niks meer tegenwoordig…
Terwijl de Baanwacht Robert Wagner van Skil wat vragen stelde en Andrei Greipel hierdoor wat verveeld erbij ging staan, scoorde ik een fotoset van de Cervélo-ploeg. Een kinderhand is snel gevuld, dus ik was er erg blij mee!

Sportsfeer Willy met Wagner en Greipel

Daarna op pad naar het parcours. Marc en ik gingen weer eens op zoek naar de ultieme wielerfoto. Hoewel het me zo nu en dan wel eens lukt, had ik deze avond, in tegenstelling tot Marc, niet de juiste vorm te pakken. Was het gebrek aan inspiratie, irriteerde ik me te veel aan de dranghekken langs het parcours, te weinig natuur op de achtergrond? Ik snap er niets van, want ik had echt naar deze proloog toegeleefd… Zie het resultaat in de galerij. Hier zitten overigens ook foto’s van Marc tussen.


De proloog leverde een Nederlands podium op met Niki Terpstra op de hoogste trede ervan. Niki was net wat sneller dan “het beest uit Friesland” Lieuwe Westra (wat een geweldige bijnaam trouwens) en Piet Rooijakkers. Boonen moest het doen met een vierde stek en Konovalovas, die de laatste Giro-tijdrit won, werd vijfde.
Het leven lacht Niki Terpstra op dit moment toe, zijn vriendin hoogzwanger, een schitterende overwinning en de leiderstrui in de Dauphiné Libéré. Een man in vorm, die de pedalen niet voelt op dit moment. We gaan zien of hij kan stunten in een Touretappe. Ik hoop het van harte in ieder geval!

Voor wie hier de samenvatting van de proloog nog eens wil bekijken, let dan op na 13.45 minuten. Dan komt uw sympathieke Sportsfeer-verslaggever voorbij.

De galerij bevat ook een aantal foto’s van Marc (Hankenaar.nl).

Uitslag: 1. Niki Terpstra (Team Milram), 2. Lieuwe Westra (Vacansoleil), Piet Rooijakkers (Skil-Shimano), 4. Tom Boonen (Quick-Step), 5. Ingnatas Konovalovas (Cervélo Test Team), 6. Michiel Elijzen (Silence Lotto), 7. Sebastiaan Langeveld (Rabobank), 8. Phillippe Gilbert (Silence-Lotto), 9. Hayden Roulsten (Cervélo Test Team), 10. Maarten Tjallingii (Rabobank).

Over de auteur

2 Comments

 1. Marc

  Dit jaar geen speciale touraandacht op sportsfeer?

 2. Ronald

  Nee, Marc. De tijd ontbreekt me om er aan te werken. Had het graag gedaan…

  Gaan we dit jaar nog naar de GP Jef Scherens? Ik kan volgens mij!

  Groet
  Ronald

Sportsfeer op Twitter

Sportsfeer op Instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.