Selecteer pagina

Rabobank 7-Dorpenomloop Aalburg 9 mei 2015

Rabobank 7-Dorpenomloop Aalburg 9 mei 2015

Samen met Rijan en kleine man Rens heb ik een bezoekje gebracht aan het Marianne Vos wielerfestival Aalburg oftewel de 7-Dorpenomloop. Een mooie koers die ik eigenlijk jaarlijks ga bekijken. Wereldtoppers van het dameswielrennen die over mijn trainingswegen fietsen, dan blijf je niet thuis!
Bovendien is het een mooie gelegenheid om bij Rens het wielrennen er nog eens even extra met de paplepel in te brengen. De komende weken Giro op tv zullen het bestaan van Nijntje, Brandweerman Sam en Bumba voor hem snel doen vergeten. Koers is wat het is!

7 Dorpenomloop 2a Kopgroep Emma Johansson op kop

We bekeken de ploegenvoorstelling, de start en zagen doorkomsten in Wijk en Aalburg, Veen, Eethen en Meeuwen.
Een kopgroep met de sterkste dames reed vrijwel meteen weg bij de rest. Marianne Vos zat er ook bij. Ondanks een gebroken rib, kwam ze toch enorm sterk voor de dag. Maar ze won niet! De Australische Chloe Hosking van Wiggle Honda bleek de sterkste. Voor mij wel een verrassing.
Dat ze won, hoorde ik pas toen we thuis waren, want Rens was toch net te moe om de hele koers vol te houden. Volgende keer mag hij weer mee en halen we de finish. Komt goed!

Uitslag: 1. Chloe Hosking (Aus) 2. Marianne Vos 3. Amy Pieters 4. Emma Johansson (Zwe) 5. Elisa Longoborghini (Ita) 6. Janneke Ensing 7. Natalie van Gogh 8. Roxane Knetemann 9. Moniek Tenninglo 10. Eileen Roe.

Over de auteur

Sportsfeer op Twitter

Sportsfeer op Instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.