Selecteer pagina

57e Wielerronde van Hank 10 en 12 september 2010

57e Wielerronde van Hank 10 en 12 september 2010

De 57e Wielerronde van Hank zit er weer op. Samen met de andere leden van het wielercomité mogen we terugkijken op een mooi weekend. De combinatie kermis en koers zorgde wederom voor de juiste chemie. Hieronder een kort verslag.

Vrijdagavond 10 september

Bedrijvencompetitie:

Het begon allemaal op vrijdagavond met de bedrijvencompetitie. Een ploegentijdrit met vier renners per ploeg, waarbij de tijd van de vierde coureur telt. Samen over de streep komen is dus een must. De negentien teams waren zeer verschillend van niveau, met in de finale serieuze klasbakken. In de teams enkele toprenners uit een recent wielerverleden. Vooral de namen van Hans Pijpers, Huib de Vries, Paul van Schalen en Arnold Stam vielen mij op. Natuurlijk reken ik mezelf dan even niet mee…
Ik reed samen met mijn schoonvader Anton en oud-collega’s Gerrit en Leen namens een team van Rabobank Altena. We reden een keurige twaalfde tijd, maar konden zeker niet in de buurt komen van de topteams Autobedrijf Bakkers (3e), Cantina Y Tapas (2e) en de winnaars Cycle Centre 53-11. Rabobank Altena zal de ploeg gericht moeten gaan versterken, anders komt de cup nooit naar de kamer van onze commercieel directeur. Houd de transfermarkt dus maar in de gaten…

Zondag 12 september

Uitslag Nieuwelingen:
1. Ricardo van Dongen (Oosterhout) 2. Nicky Gieskens (‘s-Gravenhage) 3. Nino Honigh (Egmond Binnen) 4. Marnix van Ark (Capelle a/d Ijssel) 5. Merijn Korevaar (Groot-Ammers) 6. Glenn van Nierop (Zoeterwoude) 7. Paul Rooij (Hoofddorp) 8. Sem Bleiksloot (Rotterdam) 9. Fabrizio Korsman (Hoogvliet) 10. Jaan van Berkel (Velserbroek).

Uitslag Junioren:
1. Jesper Schipper (Noordwijk) 2. Ricardo van de Klundert (Hoogerheide) 3. Frank Jansen (Galder) 4. Robbert Schaap (Voorburg) 5. Didier Caspers (Noordwijk) 6. Tom Bal (Rockanje) 7. Tristan Sint Nicolaas (Dordrecht) 8. Davey Kleinjan (Spijkenisse) 9. Robert de Jong (Zeewolde) 10. Diederik Deelen (Berkenwoude) 14. Jeffrey Verschuren (Hank).

Uitslagen Rabo Dikke Banden Races:
Categorie 1 (geb. 2002 en 2003): 1. Rebekka Hak (Nieuwendijk) 2. Max Bergsma (Oudenhoorn) 3. Gloria van Mechelen (Bertem, België) 4. Jerre Verschure (Raamsdonksveer) 5. Femke Heijmans (Hank).
Categorie 2 (geb. 2000 en 2001): 1. Nathan Doesburg (Hank) 2. Jesse van der Pluijm (Hank) 3. Mathijs Kerst (Raamsdonksveer) 4. Lars Noorloos (Hank) 5. Britt Martens (Raamsdonksveer).
Categorie 3 (geb. 1998 en 1999): 1. Demi Doesburg (Hank) 2. Jetze van Heelsum (Sleeuwijk) 3. Rik van Wendel de Joode (Sleeuwijk) 4. Werner Akkermans (Raamsdonksveer) 5. Sietse Duister (Hank).

Elite/Beloften:

Dit jaar slechts 23 renners die van start gingen tijdens het hoogtepunt van het Hankse wielerweekend. Dat is zeer weinig voor onze wielerronde, maar wel verklaarbaar. Er was simpelweg te veel concurrentie. De finale van de clubcompetitie, Eurode-omloop en diverse andere criteriums vonden op dezelfde dag plaats. Maar ook met 23 coureurs in de baan kun je koersen en is het vaak nog lastig ook. Je hebt namelijk maar weinig concurrenten die een ontsnapping te niet kunnen doen, zodat iedere aanval de juiste kan zijn. Zeker als er ook drie renners van het Rabobank Continental team zich tussen de deelnemers bevinden. Maurice Vrijmoed, Remco Broers en Jasper Bovenhuis kozen geregeld de aanval en zorgden hierdoor voor een attractieve wedstrijd. Uiteindelijk was het Jasper Bovenhuis die na een solo van zo’n twintig kilometer de bloemen kwam ophalen aan de jurybus. Mitchell Boet versloeg Remco Broers in de sprint om de tweede plaats, zodat de 57e Ronde van Hank werd afgesloten met kwalitatief zeer sterk podium.

Uitslag:
1. Jasper Bovenhuis (Staphorst) 2. Mitchell Boet (Brecht) 3. Remco Broers (Maartensdijk) 4. Nicky Verdaasdonk (Chaam) 5. Thijs Kros (Noordeloos) 6. Maurice Vrijmoed (Rijswijk) 7. Gerwin de Regt (Nispen) 8. Tjeerd Dudok (Breda) 9. Tim Nederlof (Harmelen) 10. Rik Nederlof (Breda).

Over de auteur

1 reactie

  1. wiekie

    Het zijn weer mooie plaatjes vooral van die egel die ik niet in de uitslag terug kon vinden maar die zal wel gelost zijn op de keien !!
    Maar zonder gekheid ze worden steeds scherper vind ze heel mooi vooral die in de polder

Sportsfeer op Twitter

Sportsfeer op Instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.