Selecteer pagina

60e Ronde van Hank 7 en 8 september 2013

60e Ronde van Hank 7 en 8 september 2013

De 60 jarige jubileumuitgave van de Wielerronde van Hank is zeer geslaagd verlopen. Het weer zat mee, veel renners kwamen aan de start en de kwaliteit van de deelnemers lag erg hoog! Als lid van het wielercomité Ronde van Hank ben ik trots op de twee mooie wielerdagen die we hebben mogen organiseren.

Op zaterdagavond werd allereerst de bedrijvencompetitie ploegentijdrit verreden. Cycle-centre 53/11 uit Bruchem toonde zich daarin de sterkste. Een dag later was het de beurt aan de traditionele KNWU-koersen.

Nieuwelingen Koplopers Nieuwelingen 2

De Nieuwelingen mochten als eerste hun wedstrijd rijden. De opkomst bij deze categorie viel tegen. Slechts 29 renners gingen van start. De renners die er wél waren leverden echter een spannende wedstrijd af met Willem Bok uit Maren-Kessel als sterke winnaar. Oscar van Wijk uit Wormer werd tweede. Daan van Sintmaartensdijk pakte de derde stek.

Bij de Junioren iets meer belangstelling. Hier waren het 45 deelnemers die voor de deuren van Disco de Kelder zich meldden voor hun koers. Fabio Jakobsen van wv Jan van Arckel wist Mitchell Cornelisse en TImon van Reek na een mooie wedstrijd achter zich te houden in een sprint met de kopgroep.

Junioren op de dijk

Na de Junioren hebben we een koppeltijdrit laten verrijden met renners van OD wv De Jonge Renner, Cycling team Jo Piels, Metec Cyclingteam en het Rabobank Development Team. Acht talenten die vier ronden reden tegen de klok. Winnaar werd het koppel Bram de Kort/Daan Meijers van Piels.

Daarna was het de beurt aan 43 Rabo Dikke Banden Racers, die hun eerste stappen in de wielersport maakten. Jaarlijks voor mij een hoogtepunt van de dag met veel supporters bij start en finish. De hele familie rukt uit om de jongste telgen aan te moedigen die zeer fanatiek strijden om de bekers en medailles. Prachtig om te zien!

Rabo Dikke Banden Race 1

Om 15.30 uur was het dan tijd voor de hoofdact; de wedstrijd van de Elite/Beloften/Amateurs en Professionals B. Voor het eerst sinds jaren konden we rugnummer 100 uitreiken. De eer was aan Stan Godrie, een toptalent van het Rabobank Development team, om dit nummer te dragen. Van de voorinschrijvers hadden we nog wat afmeldingen, zodat er 84 renners uiteindelijk vertrokken. Veel kwantiteit, maar ook een hoop kwaliteit aanwezig. Vijf renners van Rabobank Development team (Van Dongen, Godrie, Korevaar, Bosman en Hofstede), zes van Cyclingteam Jo Piels (Vermeer, Niewold, Ariesen, De Kort, Meijers en de Greef), Jurriën Bosters (Metec), Micki van Empel (Crelan)  en verder klasbakken als Koos Jeroen Kers, Lars van de Vall en Przemyslaw Kasperkiewicz. Echt een mooi veld waar veel criteriums jaloers op zullen zijn.

Elite Beloften Ronde van Hank Winnaar Tom Vermeer

Een duidelijk sterke man was er ook, namelijk Tom Vermeer van Piels. Hij ging regelmatig in de aanval en ook in de beslissende ontsnapping was hij present. Samen met Kers troefde hij de Rabobank-renners af. In de laatste ronde reed hij ook nog bij Kers vandaan, zodat hij zijn vijfde seizoenszege kon boeken van dit seizoen. Vermeer was er erg blij mee! Voor ons als organisatie ook een winnaar om trots op te zijn. Op nu naar de 61e Wielerronde van Hank op zondag 14 september 2014!

Uitslagen:

Nieuwelingen: 1. Willem Bok (Maren-Kessel) 2. Oscar van Wijk (Wormer) 3. Daan van Sintmaartensdijk (Zuidland) 4. Thomas Hoole (Zuidland) 5. Noah van der Meer (Naaldwijk) 6. Djoerd van Dessel (Breda) 7. Max Gulickx (Eindhoven) 8. Alden Chazan (Arnhem) 9. Jens van der Dool (Hoogblokland) 10. Floris van den Broek (Chaam).

Junioren: 1. Fabio Jakobsen (Heukelum) 2. Michell Cornelisse (Amsterdam) 3. Timon van Reek (Voorhout) 4. Sem vd Bogaert (Poeldijk) 5. Jelle Wolsink (Hengelo) 6. Pim van de Klundert (Woensdrecht) 7. Richard Jansen (Assendelft) 8. Paul Cremers (Gulpen) 9. Sjoerd Bax (Uppel) 10. Kelvin van den Dool (Hoogblokland).

Koppeltijdrit Elite/Beloften: 1. Cyclingteam Jo Piels (Bram de Kort en Daan Meijers) 2. OD wv De Jonge Renner (Przemyslaw Kasperkiewicz en Gijs ’t Westeinde) 3. Rabobank Development Team (Ricardo van Dongen en Gert-Jan Bosman) 4. Metec Cyclingteam (Jurriën Bosters en Jens Coppens).

Rabo Dikke Banden Race:
Geboren 2005-2006: 1. Floyd Frerejean 2. Ivar van Wageningen 3. Bonk Joore.
Geboren 2003-2004: 1. Jari Prins 2. Daniël Hak 3. Sigvard van Wageningen.
Geboren 2001-2002: 1. Martijn den Haan 2. Nathan Doesburg 3. Biekie Roos.

Elite/Bel/Amateurs/Pro-B: 1. Tom Vermeer (Leusden) 2. Koos Jeroen Kers (Amstelveen) 3. Lennard Hofstede (Poeldijk) 4. Gert-Jan Bosman (Emmen) 5. Arjan Hofman (Nunspeet) 6. Lars van de Vall (Ouderkerk ad Amstel) 7. Stefan Breemes ( Amsterdam) 8. Micki van Empel (St.-Michielsgestel) 9. Frank Niewold (Lisse) 10. Patrick Bos (Amstelveen).

Over de auteur

Sportsfeer op Twitter

Sportsfeer op Instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.