Selecteer pagina

55e Wielerronde van Hank 12 en 14 september 2008

55e Wielerronde van Hank 12 en 14 september 2008

In de week na de Ronde van Hank had ik graag mijn Sportsfeer verslag willen schrijven, maar de tijd ontbrak me helaas. Vandaar nu deze “andere” benadering in vooral beeld. Komende jaren weer een uitgebreider verslag met wat meer woord.
Hieronder de uitslag en een fotoverslag van het wielergebeuren in Hank.

Vrijdagavond 12 september 2008 Bedrijvencompetitie ploegentijdrit

Rabobank Altena kwam met 3 teams aan de start en knalde door de straten!
Hieronder het A-team met een beresterke Sportsfeer-reporter op kop.

Wielerronde Hank 2008 001

Zondag 14 september 2008 KNWU-wedstrijden 55e Wielerronde van Hank

Nieuwelingen 40 km:
Jeffrey Verschuren verdedigde de Hankse eer bij de nieuwelingen. Ondanks zijn goede vorm en mooie uitslagen lukte het vandaag niet zoals Jeffrey had gehoopt. Gelukkig voor hem komen er nog voldoende kansen in de komende jaren.
Uitslag: 1. Jesper Schipper (Noordwijk) 2. Joey van Rhee (Nijverdal) 3. Olaf Smit (Nieuw Vennep) 4. Eddy Gödde (Hendrik Ido Ambacht) 5. Jasper van Velzen (Noordwijkerhout).

Wielerronde Hank 2008 050

Rabobank Dikke Banden Race:
Jaarlijks komen er steeds meer kinderen aan de start van de Rabobank Dikke Banden Race. Dit jaar werd de deelnemerslijst gevuld door 54 kinderen. Met enthousiaste familieleden langs de kant streden de kinderen om de bekers en de andere mooie prijzen. Een waar wielerspektakel door het wielertalent van de toekomst!

7-8 jarigen: 1. Floris van Dongen 2. Daan Bleijenberg (Hank) 3. Mark Eikeleboom.
9-10 jarigen: 1. Ruben van Dongen 2. Demi Doesburg (Hank) 3. Lars Bleijenberg (Hank).
11-12 jarigen: 1. Jurgen Pronk (Hank) 2. Niels de Graaff 3. Tobias Franken.

Wielerronde Hank 2008 051

Junioren 60 km:
Uitslag: 1. Niels Lommers (Gouda) 2. Moreno Hofland (Roosendaal) 3. Bob van der Tholen (Rotterdam) 4. Sander Kreder (Zevenhuizen) 5. Cees de Ridder (Noordwijk).

Wielerronde Hank 2008 198

Elite/Beloften 90 km:
Met de plaatselijke favorieten Marvin van der Pluijm en Bart Wolthuis aan de start reden de Elite/Beloften hun wedstrijd. Er kwam helaas geen Hankse overwinning, want bij elke ontsnappingspoging van Marvin had hij de rest van het peloton achter zich aan. Bart had last van vermoeidheid na zijn huwelijksreis en moest de koers voortijdig verlaten. Relou en Gödde waren duidelijk de sterkste renners in koers en streden samen om de overwinning met Relou als winnaar.

Wielerronde Hank 2008 239

Uitslag: 1. Tom Relou (Rijswijk ZH) 2. Leo Gödde (Hendrik Ido Ambacht) 3. Wilfried Bastiaanse (Hoogerheide) 4. Bert van Duren (Stolwijk) 5. Gerwin de Regt (Nispen) 6. Marvin van der Pluijm (Hank).

Over de auteur

6 Comments

 1. Marc

  Koos van Zomeren: “Op mijn negentiende stond ik heel wantrouwend tegenover het menselijk vermogen om emoties te rationaliseren. Dus om ze te herleiden tot God of tot politieke slogans. Dat klinkt nu heel volwassen en dat was het toen ook al,” zegt hij, niet zonder zelfspot. “Die eerste dichtbundel was heel noterend, emotieloos en weinig lyrisch. Er staan voetbaluitslagen in en de liefdesrelatie met een caissixc3xa8re van V&D wordt opgeroepen aan de hand van kassabonnen. Het was de tijd van Barbarber, van Schippers en Bernlef – de tijd waarin men vond dat de kunst niet zo deftig en niet zo ingewikkeld moest zijn. De kunst moest niet zo’n nummer maken van emoties, want het enige waar je houvast aan had was aan de concrete werkelijkheid. Ik was anti-ideologisch. Dat was mijn ideologie. Dat had ik bedacht.”

 2. Marc

  Ronald, wie is de renner naast Bart Zoet in het oranje big shirt?

 3. Ronald

  Hee Marc, dat is xc3xa9xc3xa9n der grootste wielrenners allertijden Jacques Anquetil! bedankt nog voor je uitgebreide feedback. Ik weet nu alleen niet meer of ik blij moet zijn met het gedicht over onze wielerronde? Hahaha Groet, Ronald

 4. Marc

  We waren er op het werk ook al achter gekomen dat het Jacques Anquetil was (en ik maar opscheppen dat die ook in de Wielerronde van Hank heeft meegereden)

 5. Marvin

  Leuk stuk Ronald! Weer eens wat anders. Ik hoorde dat je er bent in de grote sluitingsprijs. Mooie koers en schitterende Belgische sfeer (sportsfeer/feestsfeer).

Sportsfeer op Twitter

Sportsfeer op Instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.