Selecteer pagina

Sportsfeer en de rest van wielerjaar 2016

Sportsfeer en de rest van wielerjaar 2016

Na mijn Sportsfeer-verhaaltje over mijn bezoek aan de Ster ZLM-toer werd het maar angstig stil hier op deze boeiende website. Tijdgebrek of eigenlijk het hebben van andere prioriteiten (organiseren Ronde van Hank bijvoorbeeld) zorgde ervoor dat er niets uit mijn digitale pen verscheen. Wel jammer, want ik heb volop koersen bezocht en daar ook veel leuke dingen gezien! Waar ben ik dan zoal geweest?

50e GP Jef Scherens

Op 21 augustus ben ik samen met “Hankenaar.nl” Marc naar (één van onze favoriete koerssteden) Leuven geweest. In deze mooie stad zagen we namelijk net zoals eerder in 2008 de GP Jef Scherens. Leuven is een gezellige stad om te bezoeken en bovendien heeft het een fotogeniek parcours met de Bondgenotenlaan, Wijnpersstraat, de Keizersberg en op iedere hoek van de straat wel één of ander standbeeld.

daan-houyberghs-op-kop-gp-jef-scherens-2016

Bovendien waren we er nu als VIP te gast in het sponsordorp. Net als vorig jaar bij de Druivenkoers in Overijse had ik ook dit keer weer eens meegedaan aan een Facebook-prijsvraag. Nu bij sponsor Lensworld. Deze lenzen verkopers wilden weten waar en wanneer Jef “Poeske” Scherens geboren was. Iedere wielerfan weet natuurlijk dat dit in Werchter was op 17 februari 1909. Inkoppertje… Als enige deelnemer was ik een overtuigende winnaar! Hierdoor genoten Marc en ik naast de koers dus ook nog van een heerlijke pasta-maaltijd en een drankje. Nogmaals bedankt Lensworld! Ik was dus winnaar van de quiz, maar Dimitri Claeys van de koers. Twee mooie winnaars!

Foto’s GP Jef Scherens: klik HIER!

Uitslag: 1. Dimitri Claeys (Bel) 2. Pim Ligthart 3. Roman Maikin (Rus) 4. Boris Vallee (Bel) 5. Dion Smith (Nzl) 6. Sean de Bie (Bel) 7. Arjen Livyns (Bel) 8. Dries de Bondt (Bel) 9. Joeri Stallaert (Bel) 10. Gianni Vermeersch (Bel).

winnaar-dimitri-claeys-gp-jef-scherens-2016

91e Schaal Sels

Een week na Leuven werd de 91e Schaal Sels verreden. In 2015 leverde deze koers over onverharde wegen en kasseien veel spektakel en mooie beelden op. Daar moest ik zeker heen! Rens ging (moest) met me mee. Samen zijn we afgereisd naar het gebied tussen Merksem (Antwerpen) en de Nederlandse grens rond Ossendrecht.

kopgroep-schaal-sels-2016

Op verschillende plaatsen zoals het Booswegske in Berendrecht, de Hogerwaardweg bij Ossendrecht, Torenseweg in Stabroek zagen we de renners over de droge stoffige wegen passeren. Klapstuk vond ik de passage over het Erf Costermans in Stabroek. De renners reden langs de koeienstallen zo via het erf een anti tankweg op. Wat een spektakel. Deze koers heeft mijn wielerhart gestolen. Hier ga ik zeker terug naar toe. De organisatie van deze koers heeft wat mij betreft goud in handen. Ga zo door!

boev-en-meisen-erf-costermans-schaal-sels-2016

Overigens won ik bij deze koers ook weer een prijs. Ik had namelijk een aantal foto’s ingestuurd en hiermee behoor ik tot één van de winnaars van een fotowedstrijd van de Schaal Sels. België ligt me wel in het winnen van leuke prijzen!

Volgend jaar zeker een uitgebreid verslag op Sportsfeer!

Foto’s Schaal Sels, klik HIER!

Uitslag: 1. Wout van Aert (Bel) 2. Timothy Dupont (Bel) 3. Stijn Steels (Bel) 4. Baptiste Planckaert (Bel) 5. Xandro Meurisse (Bel) 6. Brian van Goethem 7. Tim Declercq (Bel) 8. Joeri Stallaert (Bel) 9. Taco van der Hoorn 10. Ludwig De Winter (Bel).

dupont-van-aert-erf-costermans-schaal-sels-2016

Eneco Tour Breda

In Breda werd op dinsdag 20 september de individuele tijdrit in de Eneco Tour verreden. Breda is al een aantal jaren een vaste etappeplaats in deze Belgisch/Nederlandse rittenkoers. In 2014 was er ook al een tijdrit en vorig jaar knalde André Greipel in een massasprint naar de overwinning op de Claudius Prinsenlaan.

vasil-kiryienka-team-sky

Ik sla de Eneco tour nooit over en ook dit jaar had ik een vrije dag opgenomen om erbij te zijn. Eerst weer wat rondgekeken bij de teambussen en daarna samen met mijn zwager Stijn een plaatsje opgezocht in de zon aan de Willem van Oranjelaan. Ook vader Louis en zusje Heidi kwamen ons later gezelschap houden. Erg gezellig en we zagen vele wereldtoppers passeren. Bijna alle goede tijdrijders en sprinters reden de Eneco Tour dit jaar vanwege het late wk in Qatar. Ik schoot deze middag ongeveer 750 foto’s en had me dus prima vermaakt.

Foto’s Eneco Tour Breda: klik HIER!

Uitslag: 1. Rohan Dennis (Aus) 2. Jos van Emden 3. Jasha Sütterlin (Dui) 4. Wilco Kelderman 5. Matthias Brändle (Oos) 6. Promoz Rogliz (Slo) 7. Taylor Phinney (USA) 8. Peter Sagan (Slw) 9. Marcel Kittel (Dui) 10. Alex Dowsett (Eng).

rohan-dennis

Naast deze prachtige koersen ben ik ook nog bij andere leuke wedstrijden geweest dit jaar, zoals de Profronde van Zevenbergen en de Boels Ladies Tour. Dat is nog niet alles, want ook alle regionale klassiekers voor Elite/Belofte-renners, zoals de Houtse Linies, Altena Biesbosch Ronde, Midden-Brabant Poort Omloop en de Ronde van Midden-Brabant heb ik kerurig afgevinkt. Geweldig leuke bezoekjes allemaal. De komende tijd zal ik Sportsfeer weer keurig bijhouden! ik beloof het…

Wil je wat foto’s zien van al dit wielergeweld in 2016? Ga dan naar mijn Flickr-account. Is HIER te vinden!

6-armitstead-elizabeth-boels-ladies-tour-2016

 

Over de auteur

Sportsfeer op Twitter

Sportsfeer op Instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.