Selecteer pagina

Ster ZLM Toer 2e rit Breda-Breda 13 juni 2013

Ster ZLM Toer 2e rit Breda-Breda 13 juni 2013

De Ster ZLM Toer heb ik voor het eerst bezocht in 2007. Meteen vond ik het al een heel leuke wedstrijd om te bezoeken. De etappekoers geniet bij het brede wielerpubliek nog maar weinig bekendheid, hierdoor is het meestal niet druk en zorgt dat voor een relaxte sfeer bij de start. Het deelnemersveld bevat daarnaast altijd grote namen uit het hedendaagse wielerpeloton.
De organisatie van de Ster ZLM Toer zou wat extra’s aan haar PR moeten doen, want deze wedstrijd verdient echt meer aandacht. Geen beelden bij Studio Sport, maar een korte samenvatting van vijf minuten op Omroep Brabant. Bovendien geen grote verslagen in de landelijke bladen. Jammer is dat. Zeker omdat er topsprinters aan de start staan die over een aantal weekjes schitteren in de Tour de France. Cavendish, Greipel, Kittel en onze eigen Theo Bos zijn geen kleine jongens. Verder nog renners als bijvoorbeeld Davide Rebellin, Lars Boom, Allessandro Ballan, Bart Wellens en Thomas Dekker en zo’n 150 andere dapperen die meedoen en je kan spreken over een prachtig rennersveld.

Ster ZLM toer Lars Boom

Wanneer de organisatie naar mij zou luisteren en werkelijk iets aan zijn PR zou doen, dan ook graag erop letten waar je de start- en finishlijn trekt van een etappe. Breda is best een mooie stad, behalve dan de parkeerplaats tegenover de Makro. Die is echt lelijk en sfeerloos. De start moet liggen op de Grote Markt of op het Chasséveld. Dat geeft meer glans aan je evenement. Ook een stuk leuker voor de renners zelf lijkt me. Helaas men had waarschijnlijk voor het gemak (verkeersopstoppingen) gekozen voor de optie bij de winkelketen.
Bij mij en Rijan mocht het allemaal de pret niet drukken. Wij hadden deze “Ster ZLM-dag” uitgekozen om de koers te gaan volgen en dat was allemaal weer opperbest gelukt. Rens was bij opa en oma in Moerdijk en die kwamen we tegen bij de passage in Moerdijk. Daar vond overigens een heuse Bergsprint plaats. Bovenop een viaduct! Bij gebrek aan bergen een prima optie natuurlijk en nu kon een Nederlander (Rens te Stroet) zich een keer bergkoning noemen.
Om het gezinsuitstapje (bijna) compleet te maken, waren mijn vader en moeder samen met mijn kleine neefjes Seph en Thuur ook naar de start gekomen. Gezellig! Seph dook meteen de bus in van Cycling Team Jo Piels en scoorde een bidon! Ik ben trots op hem! Net zo gek als zijn ome Ronald…

Ster ZLM toer Theo Bos wint

Rijan en ik zagen na de start het peloton passeren in Oude Molen, Moerdijk, de polder bij Zonzeel, de kasseienstrook bij Den Hout, in de bossen bij Terheijden en natuurlijk aan de finish. We hadden ze een keer meer kunnen zien, maar ik had de auto een bocht te ver geparkeerd en zo passeerde, terwijl wij rustig in de auto zaten te “chillen”, 75 meter verder het peloton. Foutje van mij als navigator!
Terug in Breda zagen we Theo Bos fantastisch winnen voor Greipel en Cavendish. Knap van deze oud-wereldkampioen op de baan! Na afloop nog wat plaatjes geschoten van de vermoeide coureurs en op naar huis! De Ster ZLM toer zat er voor ons op, maar volgend jaar wil ik er zeker weer bij zijn. Parkeerplaats of iets anders, ik pas me wel aan…

Fotoverslag start Rijan van Leest klik dan hier!

Uitslag 1e rit: 1. Theo Bos 2. Andre Greipel (Dui) 3. Mark Cavendish (GBR) 4. Blaz Jarc (Slo) 5. Marcel Kittel (Dui) 6. Raymond Kreder 7. Gregory Henderson (NZL) 8. Danilo Wyss (Zwi) 9. Tom Veelers 10. Jetse Bol.
Eindklassement: 1. Lars Boom.

Over de auteur

2 Comments

Sportsfeer op Twitter

Sportsfeer op Instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.