Selecteer pagina

Ster ZLM Toer 2e rit Tholen-Hoogerheide 15 juni 2017

Ster ZLM Toer 2e rit Tholen-Hoogerheide 15 juni 2017

Tradities moet je in ere houden en daarom heb ik ook dit jaar een bezoek gebracht aan de Ster ZLM Toer. Vorig jaar heb ik de koers in de Limburgse heuvels aanschouwd en dit jaar zag ik de coureurs in het Zeeuwse en Brabantse land: de etappe van Tholen naar Hoogerheide!

Dit verslag schrijf ik bijna een maand na mijn bezoek aan de Ster ZLM Toer, dat is zelfs ruim over de altijd veel te ruime deadline van Sportsfeer. Ik zal het daarom kort houden voor “Sportsfeer-begrippen”. De Tour de France is zelfs al ruim een week onderweg! Over de Tour gesproken. Kittel is inmiddels al dé sprinter van de Tour. Hij heeft al drie sprintritten gewonnen van tegenstanders als Dylan Groenewegen en Andre Greipel. Wat dan zo leuk is aan die “kleine” Ster ZLM Toer, die klasbakken staan er gewoon aan de start! In de Tour zijn mannen van dit kaliber moeilijk bereikbaar voor het eenvoudige wielervolk als ik, maar bij de start in Tholen is dat helemaal anders en zijn ze gewoon aanraakbaar! Daarom ben ik fan van deze etappekoers.

De start was bij het gemeentehuis van Tholen en echt heel veel toeschouwers waren er uiteindelijk niet om de aanstaande Tourhelden te aanschouwen. Na een kleine omloop door Tholen passeerden de renners nogmaals bij de start en dat was voor mij het teken om het parcours af te gaan steken. Overigens dit keer helemaal alleen… Vader was met moeders op vakantie (die hadden samen overigens al de proloog in Westkapelle bezocht) en de rest van mijn “wielermatties” moesten werken. Ik helaas niet, maar kon daardoor wel lekker naar de koers!

Eerst zag ik de renners twee keer in het poldergebied boven Oud-Vossemeer (koerste ik vroeger zelf graag) en daarna knalde ik door naar de Oesterdam. Ik stond op een prachtige plek met links en rechts water en er stond best een flinke bries. Ideaal voor waaiers. Na een half uurtje wachten stormde het peloton dan ook in een noodvaart voorbij met het grootste deel van de renners toch aardig aan het afzien op het kantje. Leverde mooie plaatjes op!

Vervolgens gekozen voor de bevoorrading in Kruisland. Was niet echt een spectaculaire keuze, want de renners knalden op volle snelheid voorbij op een kaarsrechte weg. Tot slot richting de finish in Hoogerheide. Daar waren nog plaatselijke omlopen en een cafetaria om een vette hap te scoren. In de slotronde nam ik plaats tussen een ruime groep bejaarden die bijna op de finishlijn een mooie plek hadden gevonden. Samen zagen we Dylan Groenewegen naar de winst sprinten.

Na de huldiging, ging ik weer op huis aan. Het was beregezellig zo in mijn eentje, maar de volgende keer mag er best weer iemand mee!

Alle foto’s die ik tijdens deze mooie wielerdag in de Ster ZLM Toer heb gemaakt staan hier!

Uitslag 2e rit: 1. Dylan Groenewegen 2. Max Walscheid (Dui) 3. Moreno Hofland 4. Coen Vermeltfoort 5. Bert van Lerberghe (Bel) 6. Tim Merlier (Bel) 7. Arvid de Kleijn 8. Mads Würtz Schmidt (Den) 9. Raymond Kreder 10. André Looij.
Eindklassement: 1. José Goncalves (Por) 2. Primoz Roglic (Slo) 3. Laurens de Plus (Bel).

Over de auteur

Sportsfeer op Twitter

Sportsfeer op Instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.