Selecteer pagina

Ster ZLM Toer 3e rit Buchten-Buchten 17 juni 2016

Ster ZLM Toer 3e rit Buchten-Buchten 17 juni 2016

Wat is er nu mooier voor een wielerfan, dat er tijdens een lang weekend weg in Limburg, “heel toevallig” een rit van een etappekoers passeert? Nou, niets dus! Rens, Rijan en ik hadden een paar dagen in het Zuid-Limburgse Mechelen gepland en op vrijdag werd de etappe Buchten-Buchten verreden in de sterk bezette Ster ZLM Toer. Daar moest ik bij zijn natuurlijk!

Ster ZLM Toer 1 koplopers Kreder De Man Van de Brand

Vooraf maakte ik thuis al een plannetje om Rens weer wat wielervirus te injecteren op een aantal punten langs het parcours.Echter was mijn kleine kerel na een bezoek aan de speeltuin bij het Drielandenpunt in de auto in een diepe slaap gevallen. Op de bank op ons vakantieadres sliep hij rustig verder en Rijan bleef bij hem achter. Ik moest dus alleen op pad naar de koers. Het werd weer een leuke, maar ook kletsnatte middag.

Ster ZLM Toer 5 kopgroep 3e rit Kreder Van de Brand en De Man

Het begon allemaal zonnig en rustig op de Loorberg. Een mooie klim en je kunt de renners bovenop een bocht lager goed zien aankomen.  Ik parkeerde de auto op het terrein van Hotel Slenaken naast de verslaggever van Omroep Brabant en tussen de busjes met VIP’s van Team Roompot en ZLM. Ik liep een stukje de “berg” af en zag een trainende Roy Curvers van Giant-Alpecin passeren. Hij scherpte zijn conditie aan om straks in de Tour zijn kopmannen bij te staan.

Ster ZLM Toer 9 Jos van Emden en Sean de Bie

Na een half uurtje wachten kwam de kopgroep voorbij met Wesley Kreder van Team Roompot (winnaar 2e rit), Jaap de Man van Team 3M en Twan van de Brand van Cyclingteam Jo Piels. Een paar minuten later volgde het peloton. Ze lieten de vluchters nog even spartelen.
Via de Panoramaweg scheurde ik met een stel andere autocoureurs die zo de Formule 1 in kunnen van de Loorberg naar de Gulpenerberg. Hier kon ik de renners twee keer zien passeren.
Inmiddels was het behoorlijk hard gaan regenen en uiteraard was ik mijn paraplu vergeten. Gelukkig geeft een boom ook lange tijd bescherming tegen al dat vocht van boven.

Ster ZLM Toer 23 Andre Greipel

Bij de eerste keer Gulpenerberg (vanuit Partij) reden de drie dappere strijders nog steeds op kop. Lotto-Jumbo gaf met de volledige ploeg (Jos van Emden als leider in het algemeen klassement) het tempo aan in het peloton. Even later na een lusje in de buurt kwamen de renners van de andere kant (vanuit Gulpen) naar boven gereden. De Man had zijn vluchtmakkers niet meer kunnen bijhouden en was gelost. Vanuit het peloton was Andre Greipel in de aanval getrokken. Achter hem een waar slagveld met éénlingen en groepjes renners die hapten naar Limburgse adem.

Ster ZLM Toer 24 Sean de Bie Timo Roosen

De laatste keer zag ik de renners in het dorpje Trintelen. De regen was overgegaan in een serieus noodweer. Donder en bliksem vanuit de hemel! Totdat de renners kwamen zat ik zonder paraplu veilig in de auto, maar op het moment dat de eerste politiemotoren de doorkomst van de Ster ZLM Toer aankondigden moest ik (van mezelf) toch echt naar buiten. Al snel verdween mijn linkervoet tot voorbij mijn enkel in een slootje. Die was nu dus echt nat, maar even later zorgden golven van water van de passerende volgauto’s ervoor dat ik van mijn middel af naar beneden echt zwaar doorweekt was. Je moet er wat voor over hebben…
Ondanks dat wereldkampioen veldrijden Wout van Aert (als wintersporter in zijn element) in Trintelen op kop passeerde, werd er in Buchten in een massasprint bepaald wie er ging winnen. Dat werd Lotto-Jumbo renner Dylan Groenewegen. Hopen dat hij dit ook gaat doen in de Tour dit jaar. Zou mooi zijn.

Ster ZLM Toer 27 Peloton in Trintelen

Ik ging als een verzopen kat terug naar Mechelen. Rens was daar ondertussen wakker geworden en vroeg zich af wat ik tijdens zijn dutje gedaan had. Leg dat maar eens uit aan een kind van vier. “In de stromende regen naar fietsende mannen gekeken Rens…” Ik hoop dat hij later net zo gek is als ik om zoiets te gaan doen…

Oja, nog heel leuk! Ik won ook nog bij de Ster ZLM Toer-organisatie de dagprijs in de fotowedstrijd #SterZLMmoment. Ik ontvang binnenkort een leiderstrui van de koers. Super leuk natuurlijk!

MEER FOTO’S VAN HET BEZOEK AAN DE STER ZLM TOER STAAT HIER!

Uitslag 3e rit: 1. Dylan Groenewegen 2. Timoyhy Dupont (Bel) 3. Sean de Bie (Bel) 4. Soren Kragh Andersen (Den) 5. Roger Kluge (Dui) 6. Jean-Pierre Drucker (Lux) 7. Tim de Troyer (Bel) 8. Jetse Bol 9. Pieter Vanspeybrouck (Bel) 10. Jonas Ahlstrand (Zwe).

Eindklassement: 1. Sep Vanmarcke (Bel) 2. Sean de Bie (Bel) 3. Jos van Emden

Over de auteur

Sportsfeer op Twitter

Sportsfeer op Instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.