Selecteer pagina

Ster ZLM Toer-GP Jan van Heeswijk 15 en 19 juni 2011

Ster ZLM Toer-GP Jan van Heeswijk 15 en 19 juni 2011

De Ster ZLM Toer is een etappekoers die ik de laatste jaren trouw bezoek. Het is een leuke wedstrijd met een aantrekkelijk deelnemersveld en ook nog “in de buurt”. Toch is deze koers niet zo bekend als de Eneco Tour of Gold Race. Dat is niet terecht, want een aantal toppers staat er jaarlijks zeker aan de start. Dit jaar heb ik zelfs twee etappes bezocht. Op woensdag de proloog in Alblasserdam en daarnaast de slotrit met start en finish in Etten-Leur.


De proloog in Alblasserdam bezocht ik met de Waspikse wielerkenners Jan en Willy en natuurlijk Hankenaar.nl Marc. Ik kwam thuis met meer dan 500 foto’s! Ik had me dus kostelijk vermaakt tijdens al dat tijdritgeweld. Winnaar werd verrassend de jonge Duitser Patrick Gretsch van HTC. Geen pannekoek, want hij werd in 2004 wereldkampioen tijdrijden bij de junioren. Opvallend vond ik vooral de prestatie van Sander Oostlander van Cyclingteam De Rijke. Hij eindigde als renner van een Continentalteam als zesde. Tijd voor een stapje hogerop? Lijkt me wel…


Dan was er nog de slotdag in Etten-Leur. Eerst met mijn schoonouders, Rijan, Yvette en wielerhondje Sofie naar de Ster van Moerdijk en daarna door naar de passage in de buurt van Zevenbergen en de plaatselijke omlopen te Etten-Leur. Als wielerfan gaat op zo’n dag je hart sneller kloppen.
De harde wind veroorzaakte pas in de finale voor een verbrokkeling van het peloton en dat zorgde voor een xa0sprint van toch nog een vrij grote groep renners. Helaas geen zege voor mijn Rabobank-collega Theo Bos, maar het werd de tweede HTC-renner die ik zag winnen deze week. Nu de Australier Leigh Howard. Wederom een verrassende naam en een jonge vedette voor de toekomst die won. Hoewel hij al wel een grootheid is op de baan met meerdere wereldtitels. Kan dus wel wat die Leigh!


Overigens won natuurlijk Philippe Gilbert het eindklassement, maar dat hadden we van te voren al wel kunnen zeggen…

Volgende wieleruitstapje gaat het NK wielrennen in Ootmarsum worden. Ga daar zelf ook het NK voor Rabobankmedewerkers rijden. Kijken of de Stoomboot uit Hank het nog kan? Heb in de Ster in ieder geval wel gezien hoe het moet!

Uitslag proloog: 1. Patrick Gretsch (Dui) 2. Alex Rasmussen (Den) 3. Alex Dowsett (GBR) 4. Sebastian Langeveld 5. Niki Terpstra 6. Sander Oostlander 7. Tyler Farrar (USA) 8. Michael Matthews (Aus) 9. Anthony Roux (Fra) 10. Jens Mouris.
Uitslag 4e rit: 1. Leigh Howard (Aus) 2. Lucas Sebastian Haedo (Arg) 3. Tyler Farrar (USA) 4. Davide Appollonio (Ita) 5. Adam Blythe (GBR) 6. Gianni Meersman (Bel) 7. Romain Feillu (Fra) 8. Michael van Stayen (Bel) 9. Kurt Hovelynck (Bel) 10. Timon Seubert (Dui).
Eindklassement: 1. Philippe Gilbert (Bel) 2. Niki Terpstra 3. Ramunas Navardauskas (Lit) 4. Joost van Leijen 5. David Tanner (Aus).

Over de auteur

1 reactie

  1. Marc

    Mooie foto van Reinier!! En wat rijdt Gilbert op een lelijke fiets.

    Tot zondag, want natuurlijk is Hankenaar.nl er zondag ook weer bij.

    Gr. Marc

Sportsfeer op Twitter

Sportsfeer op Instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.