Selecteer pagina

Tour Down Under 24 januari 2010 (Update 26-01-2010)

Tour Down Under 24 januari 2010 (Update 26-01-2010)

Mijn schoonzusje Yvette is met haar vriend Ben vertrokken naar Australië. Yvette verblijft er zes maanden voor haar studie geneeskunde en Ben zo’n drie en een halve week voor een gezamelijke vakantie. In die eerste drie weken maken ze een autotochtje van Adelaide naar de tijdelijke nieuwe woonplaats van Yvette, Sydney.

Speciaal voor de Tour Down Under begonnen ze hun reis in Adelaide. Deze mooie wielerkoers met vele toppers aan de start (Armstrong, Evans, Valverde, enz.) is de opening van het wielerseizoen. Toen ik hoorde dat Ben en Yvette deze koers zouden gaan bekijken, was ik hier best jaloers op en heb daarom geëist dat ze voor Sportsfeer een mooie fotoreportage zouden maken. Dat wilden ze doen met als speciale missie: op de foto met Stef Clement! Waarom Stef Clement vraag u zich af?
Ben en Stef kennen elkaar namelijk nog uit de tijd van WV Breda. Ze fietsten zelfs nog samen het Nederlands kampioenschap voor clubteams bij de junioren in Dronten. In het kader van “nu we er toch zijn” een leuke reden om Stef eens op te zoeken in het verre Australië. En dit is gelukt! Voorlopig moet u het doen met de twee onderstaande foto’s, maar na terugkeer van Ben in Nederland, zullen er op deze informatieve site meer volgen van de Tour Down Under. Ik kan niet wachten! Dus tot slot van dit korte blogje de foto’s van Ben en Rabo-topper Stef Clement.

Update 25-01-2010: Yvette mailde een stukje tekst wat ze op haar “waarbenjij.nu-site” ging plaatsen. Ik vond het zeer leuk en plaats het graag als aanvulling op bovenstaand verhaal op Sportsfeer.
Verslag van Yvette en Ben vanuit Adelaide:
Deze dag stond voor ons geheel in het teken van de Tour Down Under. De laatste etappe werd verreden in de straten van Adelaide, een ronde van 4,5 kilometer die de renners twintig keer moesten afleggen. Eigenlijk een veredeld prof-criterium, maar dan in een ProTour-wedstrijd! Alle toppers stonden dus aan de start voor de aftrap van het seizoen. We hebben de ronde te voet afgelegd, zodat we konden ervaren dat er aardig wat pittige klimmetjes zaten in deze afsluitende rit van de Tour Down Under.

Onze missie voor vandaag was: een foto met Stef Clement voor de weblog van Ronald. We stonden al een tijdje aan het parcours, toen de profs de ronde gingen verkennen. Een ideaal moment om alle bekende renners en mindere goden op de gevoelige plaat vast te leggen. Er passeerde ook een groepje Rabo-renners. Ben en ik riepen “Stef”, maar hij keek wat te laat om en zag niet dat wij het waren. Stef kwam nogmaals langs en herkende ons toen wel. Sympathiek als hij is, kwam hij een praatje maken en stemde in met een foto voor Sportsfeer. Als tegenprestatie hebben wij Stef natuurlijk volop aangemoedigd tijdens de koers!

De koers verliep rustig, Koos Moerenhout (oftewel “Koes”) zat nog enkele ronden in een kopgroep van vier en alleen vooruit. Helaas werd hij teruggepakt toen er gesprint werd voor de punten. Van de finish hebben wij bijna niets kunnen zien, omdat het ontzettend druk was. Ondanks de drukte was de sfeer super! De Aussies zijn zeer beleefd en zeggen zelfs “sorry” als jij hen (per ongeluk) bijna omver loopt. Niemand haalt het in zijn hoofd om over de dranghekken te klimmen of lege bekertjes op straat te gooien. Daar kunnen we in Nederland een voorbeeld aan nemen. Ga maar eens bij de 8 van Chaam of Draai van de Kaai kijken, dat is een heel andere sfeer. Wat wij hier meegemaakt hebben, dat is de ultieme SPORTSFEER!

Foto’s: Ben&Yvette.

Over de auteur

2 Comments

  1. Yvette en Ben

    Heej Ronald, leuk stukje! We hebben nog wel een kleine aanvulling: Ben en Stef hebben ook bij de Pedaalridders en bij Bloks samen gereden.
    We hebben nu even geen internet meer, maar als we dat weer wel hebben zullen we nog wat foto’s sturen.
    Liefs Yvette en Ben

  2. Isabel

    Leuk om te lezen hoor!! En die zon haha das lekker!

Sportsfeer op Twitter

Sportsfeer op Instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.