Selecteer pagina

Voorstelling Rabobank-wielerploegen 1 december 2010

Voorstelling Rabobank-wielerploegen 1 december 2010

Buiten was het koud,guur en lag er sneeuw, maar binnen in het warme Efteling-theater verzamelden vele wielerfans zich voor een kennismaking met hun helden van de Rabobank-ploeg. De teams die in 2011 op zoek gaan naar eeuwige roem en glorie, verschenen op het podium. Alle grote persdiensten waren hierbij aanwezig. Ik noem een ANP, een Studio Sport, een Hankenaar.nl, een Wieler Revue en natuurlijk Sportsfeer. Verder waren ook collega Izaak en zijn vader Theo afgereisd naar het Land van Laaf.


De voorstelling werd geleid door communicatiemanager Luuc Eisenga. Hij kondigde eerst Bert Bruggink (de CFO van Rabobank Nederland) en Harold Knebel (algemeen directeur van de Rabo-wielerteams) aan. Bruggink kwam met het bericht dat Rabobank zeker tot en met 2016 doorgaat met de sponsoring en Knebel gaf een presentatie over het totaalplaatje van het wielerplan (opleiding, doelstellingen, werkwijze enz). Tussendoor allerlei kippenvelfilmpjes met Rabo-highlights over 2010 en de afgelopen vijftien jaar. Zolang bestaat de ploeg inmiddels.
Het komt denk ik doordat ik bij de Rabo werk, dat ik de mooie beelden met een gevoel van trots bekijk. Het zijn toch een beetje je collega’s die je ziet winnen… Of gaat dit te ver? Hoe dan ook, prachtige beelden waardoor ik alweer veel zin kreeg in het komende wielerseizoen.


Het jaar 2011 staat ook in het teken van een nieuw shirt. Een beetje retro of gewoon  “lekker simpel”, zoals Robert Gesink het noemde.
Voordat de nieuwe teams werden voorgesteld, werd er eerst met een mooi cadeau (en filmpje) afscheid genomen van Denis Menchov. De meest succesvolle ronderenner in vijftien jaar Rabobank rijdt in 2011 voor het nieuwe wielerteam Geox. Menchov won twee maal de Vuelta, een keer de Giro en werd derde in de Tour de France. Had een leuke knecht voor de Condor van Varsseveld (oftewel Gesink) kunnen zijn op weg naar zijn eerste Tourzege komend jaar. Maar de Euro’s bij Geox zullen wel heel interessant zijn geweest voor onze Denis. Het zij hem gegund!


Daarna was het de beurt aan het Continental Team onderleiding van Arthur van Dongen en Piet Kuijs. Voor 2011 is weer een sterke groep met Nederlandse toptalenten samengesteld. De bedoeling is deze jongens op te leiden tot volwaardige profs. Marc en ik zagen ze dit jaar ondermeer in actie tijdens Halle-Ingooigem. Jasper Bovenhuis is er komend jaar ook weer bij. Mede dankzij die fantastische zege in Hank!

Na de jongens voor de toekomst, waren de mannen van het heden aan de beurt. Gesink, Mollema, Boom en Oscarito zijn natuurlijk vertrouwde gezichten, maar ook (bijna) alle nieuwe “Oranje helden” waren aanwezig. Alleen Matti Breschel kon er niet bij zijn, want hij was net geopereerd aan zijn zere knie.
Naast Breschel zijn de volgende verse krachten aangetrokken: Carlos Barredo (voor de strijdlust in de ploeg), Luis Leon Sanchez (topaankoop), Michael Matthews (WK beloften), Maarten Wijnants, Theo Bos (sneller dan Cavendish), Tom-Jelte Slagter en Coen Vermeltfoort (beiden uit de opleidingsploeg). Het team van 2011 lijkt, ondanks het vertrek van Menchov en natuurlijk Koos, sterker dan ooit. Een grote (jonge) Nederlandse kern aangevuld met buitenlandse toppers.


Na afloop van de ploegenvoorstelling nog even op de foto met Oscar Freire en Theo Bos. Het einde van een interessante middag passieve wielersport. Terwijl Izaak en Theo thuis de kachel opzochten, gingen Marc en ik nog even in de ijzige kou de haast uitgestorven Efteling in. Gevoelens van nostalgie kwamen boven bij de grote man achter Hankenaar.nl. In vijfentwintig jaar tijd was er toch best veel veranderd voor Marc…

Nadat we een groot deel van de Efteling bekeken hadden, waren we half bevroren en was het tijd om te gaan. Het park ging bijna op slot en risico op een opsluiting tussen Laven, twee grote boze wolven en een stel heksen, zagen we toch echt niet zitten. De basis voor een sprookjesachtig wielerjaar is vandaag gelegd…

Over de auteur

4 Comments

 1. Marc

  Hoi Ronald, Ik zie dat de Pogoplug zijn werk heeft gedaan. Alleen de foto met Oscar is helaas wat te donker uitgevallen. Ik zal nog wel kijken of ik die in lightroom kan verbeteren…

 2. wiekie

  Toch wat gemist zo te zien !
  Maar ik zie ze liever rijden in een grote koers dus moeten we maar gauw de winter door zien te komen .Op naar het nieuwe seizoen

 3. Ballie

  Goed stukje weer Ronald!!

 4. Yvette

  Hoi Ronald,
  leuk stukje weer! WIj reden woensdag langs de Efteling en vroegen ons al af wat er te doen was, zagen daar een hoop Rabo-wagen staan.
  Succes vanmiddag tegen Feyenoord, zullen jullie nodig hebben…

Sportsfeer op Twitter

Sportsfeer op Instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.