Selecteer pagina

World Ports Classic 24 mei 2015

World Ports Classic 24 mei 2015

Zondag 24 mei was het niet alleen de dag van de 2e rit van de World Ports Classic, maar werd bovendien de Ronde van Moerdijk verreden. Dit jaar was het in het voormalige vissersdorp, een dag vol met KNWU jeugdwedstrijden. Mijn schoonfamilie woont in Moerdijk en zit bovendien in de organisatie. Dan hoor je natuurlijk te gaan kijken!
En het was ook erg leuk om de rennertjes fanatiek voor de bekers te zien strijden. De kinderen, die natuurlijk nog maar kort “op wielrennen zitten”, rijden heel onbevangen hun wedstrijden en vliegen er vol in vanaf (in dit geval) de startbel. Dit leverde in Moerdijk weer attractieve races op.

WPC 2015 7 Peloton

Naast het wielrennen in Moerdijk had ik nog een extra doel deze dag en dat was het bezoeken van de eerder genoemde World Ports Classic. De tweede etappe van Antwerpen naar Rotterdam wel te verstaan. Samen met Rijan en kleine Rens besloten we halverwege de middag vanuit Moerdijk naar de passage in de buurt van de Haringvlietbrug te rijden. Niet spectaculair allemaal, maar toch nog even een kans om een leuke koers te zien en weer wat foto’s te maken voor deze zeer interessante blog. Hieronder daarvan het bescheiden resultaat. Woensdag 27 mei staat alweer de volgende uitdaging op het programma, namelijk de proloog in Bornem van de Baloise Ronde van België. Daar zal ik beter mijn best doen en de gebruikelijke 700 foto’s maken… Ik heb er nu al zin in!

Uitslag 2e rit: 1. Kris Boeckmans (Bel) 2. Danilo Napolitano (Ita) 3. Alessandro Bazzana (Ita) 4. Ramon Sinkeldam 5. Michael van Staeyen (Bel) 6. Roy Jans (Bel) 7. Edward Theuns (Bel) 8. Rudy Barbier (Fra) 9. Mike Teunissen 10. Johim Ariessen.
Eindklassement: 1. Kris Boeckmans (Bel) 2. Danilo Napolitano (Ita) 3. Yauheni Hutarovich (WRu)

 

Over de auteur

Sportsfeer op Twitter

Sportsfeer op Instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.